Ванна кімната, дизайн, освітлення та колір

Ванна кімната, дизайн, освітлення та колір
Категорії: Ванни
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 323
Рейтинг: 4.8 / 5  

Ванна кімната займає не менш важливе місце у нашому житті, ніж кухня чи спальня. Ванна кімната створює настрій на цілий день. Вранці освіжаючий душ допомагає зібратись з думками, скинути залишки сонливості і з новими силами та енергією відправитись по своїх звичних справах. А ввечері перед сном можна розслабитись і зняти фізичну втому.

Освітлення, вікно у ванній кімнаті

Дизайн та вибір матеріалів

Роздумуючи над дизайном ванної кімнати, потрібно враховувати, що в цьому приміщенні важливо все, будь-яка деталь. Вона має бути функціональною, комфортною, красивою та практичною. А також не варто забувати про перепади температур, вологу та пар, які є неодмінними складниками цього приміщення. Тому при виборі матеріалів для оформлення необхідно, щоб вони відрізнялись високою стійкістю до вологи.

Ванна кімната, стеля, стіни, оздоблювальні матеріали

Стеля, стіни та підлога повинні бути покриті водонепроникними матеріалами та легко чиститись. Через це в якості оздоблювальних матеріалів часто використовують керамічну плитку, скло, а також пластикові панелі за їх простоту очищення.

Дизайн інтер'єр ванної кімнати може бути абсолютно різним. Стильових вирішень для оформлення ванної є велика кількість. Щоб визначитись, як буде виглядати ваша ванна, більш сучасно чи в класичному варіанті, розгляньте, які є стилі оформлення і чим вони відрізняються між собою.

Освітлення у ванній кімнаті

Освітлення у ванній кімнаті, дзеркало, підлога, стеля

Освітлення у ванній кімнаті також є не менш важливим моментом. Оскільки для цього приміщення потрібно багато світла. Основним критерієм, за яким роблять освітлення у ванній кімнаті, є розміщення його на трьох рівнях:підсвічування на рівні дзеркала, стелі та підлоги. Таке розташування створює ефект нового виміру, а правильне розміщення світильників зробить оформлення інтер’єру завершеним.

Велике вікно у ванній просто необхідне. Воно являється джерелом природнього освтлення та вентиляції, що дозволяє суттєво зекономити на електроенергії. Вікно можна оформитти за допомогою вітража, в такому випадку воно відіграватиме ще й декоративну роль.

Вибір кольору

Вибір кольорової гамми також є ключовим моментом. За допомогою кольору можна не тільки приховати недоліки приміщення, а й виділити їх, створити відчуття затишку чи дискомфорту.

Сам по собі колір здатен підняти настрій та заспокоїти. Колір задає напрямок стилю. Якщо вам до вподоби класичний стиль, то відтінки бежевого, білого, коричневого або сірого мають переважати. А для того, щоб створити атмосферу ретро, надайте перевагу світло-коричневим кольорам і текстурі дерева в даному образі.

Плануючи дизайн вашої ванної кімнати, подумайте над тим, як все поєднати і втілити в реальність. І не забувайте про свою індивідуальність в прийнятті рішення!

Колір ванної кімнати, класичний стиль

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.