Дизаїн інтер’єру ванної в стилі прованс

Дизаїн інтер’єру ванної в стилі прованс
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 249
Рейтинг: 4.6 / 5  

Теплі та затишні тони, натуральні матеріали, класична форма предметів, поєднання простих та водночас витончених предметів інтер’єру надають стилю прованс особливої атмосфери тепла та затишку. Унікальність та індивідуальність повинна бути присутньою у всьому.

Фото невеликої ванної кімнати в стилі прованс

Стіни

Стіни мають бут простими, щоб при вході не кидались в очі. Обов’язковою умовою є те, щоб вони були виконані в одному тоні. Прекрасно підходять блідо-рожеві, бежеві, блакитні, оливкові або ніжно зелені кольори. Допустимим варіантом є обробка стін кахлем або спеціальними шпалерами для ванної. Альтернативним вирішенням є обробка стін декоративною штукатуркою або просто фарба. Напрочуд гарно виглядає розпис квітковими орнаментами, малюнками, пейзажами.

Підлога та стеля

Не менш важливим елементом для створення інтер’єру, являється підлога. Головний акцент при виборі матеріалів для підлоги потрібно зробити на тому, щоб вона була вологостійкою, теплою, практичною та легко чистилась. Дерев’яна або підлога із каменю – це те що треба, вона задасть напрямку даному стилю, оскільки це найстабільніший предмет інтер’єру. Керамічна плитка теж підійде, з неї можна викласти мозаїчні візерунки. Тканий килимок з різними орнаментами та візерунками додасть ізюминки, головне щоб він не вибивався із даного задуму. Правильно підібраний килимок може стати самим яскравим акцентом.

Довить велика ванна зі старими меблями

Особливості стелі в стилі прованс полягає в тому, що її можна декорувати балками, або просто побілити.
Не варто використовувати темні тони для оформлення, стеля має гармоніювати з кольором стін та підлоги. Кращим варіантом звісно буде дерев’яна стеля, головне щоб залишився її природній колір.

Вікна

Великі вікна для ванної в стилі прованс – це не тільки джерело природнього освітлення, а й чи не найголовніший елемент, без якого обраний стиль не може бути завершеним. Освітлення також має бути на стелі та з обох сторін дзеркала. Настінні бра будуть не зайвими, головне щоб вони були симетричними.

Фото сантехніки та меблів

Елементи вигнутих кованих виробів, дерев’яні або металеві фігурні ручки обов’язково присутні при виборі меблів для ванни в стилі прованс. Меблі мають бути функціональними і практичними, та водночас їм характерна деяка масивність, що надає вінтажних ноток інтер’єру. Характерним для такої ванни є плетені або ковані стільці, декоративні столики, спеціально декоровані. Старий стілець задекорований під інтер’єр стане чудовим доповненням. Основне на що потрібно звернути увагу при виборі дерев’яних меблів – це їх стійкість до вологи. Для фарбування дерев’яних меблів підійдуть вигорілі пастельні тони.

Сантехніка

Для надання цілісного вигляду ванній кімнаті потрібно подбати і про сантехніку. Для ванни в стилі прованс характерним є наявність вільного простору, тому загромаджувати її лишній раз не варто. Головний акцент варто зробити на самій ванній та раковині, а якщо таки дуже треба, то душову кабінку можна вмістити. Хоч сан вузол краще зробити окремим від ванної кімнати.

Отже ванна може виготовлятись з будь-яких матеріалів. Хоч вигнуті, плавні та округлі форми вона просто повинна мати, фігурні ковані ніжки із бронзи або кольору золота підійдуть ідеально. За допомогою цих не менш важливих елементів надається цілісний вигляд ванної кімнати. Раковина теж не має вибиватись із загальної картини, вона повинна нагадувати старовинні меблі.

Вишиті вручну картини в постарених рамах, старовинне дзеркало, люстри, канделябри, торшери – всі ці декоративні елементи та аксесуари завершують загальну картину стилю прованс.

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.