Дизайн маленької ванної кімнати

Дизайн маленької ванної кімнати
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 1202
Рейтинг: 4.5 / 8  

Ванна кімната є необхідною частиною будь-якого жилого приміщення. Звичайно всі ми мріємо про зручну велику ванну кімнату, щоб було багато місця не тільки для необхідних речей, але й для аксесуарів, що зробить ванну кімнату затишною. Але це тільки мрії багатьом з нас, тим хто живе в квартирах старої побудови, де ванна кімната є дуже малою, всього 3-5 квадратних метри. Не дивлячись на це, кожен бажає, щоб вона була зручною та гарною. З цього виходить питання, як же зробити свою ванну кімнату зручною та затишною? Це питання, як і всі, має свою відповідь.

Дизайнери інтер`єрів впевненні, якщо поєднати правильні кольори, освітлення, аксесуари та виконати ремонт правильними техніками, ми доб'ємося бажаних успіхів.

Кольорова гамма

Перший етап – це вибір кольору вашої ванної. Кольорова гамма маленької ванної кімнати має бути світлою та теплою, але не в одному кольорі, бо тоді вона буде блідою та нецікавою. Найкраще поєднувати теплі пастельні кольори. Саме найкраще рішення – додати в інтер`єр ванної цікавості за допомогою яскравих кольорів та з їх допомогою розставити правильні акценти.

Колір ванної кімнати

Стеля, підлога та стіни ванни

Наступний етап – стеля, стіни та підлога. Цьому треба приділити не менше уваги, адже за допомогою правильно підібраної стелі та підлоги можна візуально збільшити простір Не варто робити стелю та підлогу в одному тоні, рекомендують, що краще, коли стеля біла, а підлога має світлий тон з відтінком певного кольору чи насичений колір.

Звичайно краще для інтер’єра ванної кімнати, коли підлога вимощена плиткою чи кахлем.
Стеля оформляється за допомогою різних дизайнерських прийомів, вона може бути:

  • підвісною,
  • глянцевою натяжною,
  • з використанням вітражів,
  • із графічним оформленням

Уміла гра з кольором та кладкою можуть створити неповторний ефект.

Стіни, стеля, підлога ванної, фото

Освітлення

Не варто забувати про освітлення, воно теж відіграє важливу роль.
Додавши більше світла в дизайн ванної кімнаті, можна досягти відчуття простору, який просто необхідний в маленькій кімнаті. Денне світло, безумовно, саме найкраще. Якщо є можливість, то світло додається за допомогою великих вікон. Якщо ж ні, то додайте його за допомогою бічних світильників на дзеркалах, вони допоможуть зробити не тільки правильне рівномірне освітлення, але й додадуть в інтер’єр ванної затишку та тепла.

Вибір сантехніки для маленької ванни

Оскільки площа маленька, в сантехніці ми можемо піти на невеликі хитрощі, які допоможуть нам зекономити місце. Наприклад, замість ванної встановити душову кабінку, зараз, у наш час, їх великій вибір та кожен знайде собі до смаку. Також встановити настінну раковину, а під нею поставити пральну машину чи встановити різні полиці.

Додатковий ефект збільшення площі створить раковина із скла. Вона також зіграє роль декоративного елементу. Скло для таких раковин міцне та термостійке, щодо її довговічностi, то при належному користуванні, не турбуйтеся.

Колір ванни та раковини, якщо вони не з прозорого скла, краще щоб був білим або, принаймні, не дуже екстравагантним. Тоді при пошкодженні йому буде легко знайти заміну.

Скляний умивальник

Вибір меблів та аксесуарів

В дизайні ванної краще не зловживати великою кількістю аксесуарів та полиць, що значно зменшує простір, а нам цього не потрібно. Тому достатньо буде й однієї шафи під раковиною. Ще зробіть настінну шафу з дзеркальними дверцятами, куди можете вмістити необхідні прилади туалету.

До аксесуарів відносяться такі речі як:

  • мильниці,
  • дозатори для мила,
  • утримувач туалетного паперу,
  • склянки для зубних щіток.

Аксесуари підбираються відповідно до інших деталей: малюнком плитки, забарвленням ванни, фурнітурою меблів.

Інформація
Створити комфортний та затишний дизайн ванної кімнаті реально. Потрібно тільки правильно і зі смаком її оформити.
Меблі для ванної, тумба під раковину

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.