Ванна кімната в стилі лофт

Ванна кімната в стилі лофт
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 403
Рейтинг: 4 / 5  

Сучасний світ відкритий для експерементів у різних напрямках мистецтва, і дизайн або інтер`єр не виключення. Облаштовувати свою оселю у різноманітних дизайнерських стилях, а саме: лофт, техно, ретро – це не тільки красиво, а дуже модно і сучасно.

Cтиль лофт у ванній кімнаті

Лофт, в перекладі з англійської мови, означає горище. Він зародився і набув свого розвитку саме в Амереці. Спочатку він використовувався для робочих приміщень, найчастіше для фабрик, художніх студій та галерей. А вже згодом з них зробили елітне модне житло.

Особливістю інтер’єра в стилі лофт ванної кімнати є простір, великі вікна, стіни бетонні або з цеглинної кладки, багато світла. Як же облаштувати ванну кімнату в стилі лофт?

По-перше, кімната повинна бути просторою та добре освітленою.
Також не потрібно закривати такі елементи, як сплетіння труб та проводки, навпаки, їх треба виділяти, бо саме цим характеризується стиль.

Великий його плюс в тому, що він не потребує особливих затрат.

Освітлення ванної, стиль лофт

Кольорові рішення та обробка

Для інтер’єра в стилі лофт більш характерні кольори сірого бетону та цегляної кладки білого та червоного кольору. Також можна пофарбувати стіни матовою фарбою, вона підкреслить рельєфність стін, при цьому кольри повинні бути пастельними.

Цікаво! Щоб додати цікавості та розставити акценти, можна зробити невеликі вставки з мозаїки, природного обробленого каміння.

Стеля повинна бути білою, або мати відкриті балки, як на горищі. Таке рішення додасть вдвічі більше простору. Підлога – це плитка чи дерево, пофарбоване в неяскраві кольори. Підлога повинна гармонізувати з кольорами стіни і вставок, які є в ванній кімнаті.

Стеля, стіни

Сантехніка

Щодо сантехніки в стилі лофт, вона має бути з елементами металу чи пофарбована під метал.

Перевага надається блискучим хромованим предметам сантехніки та білому сантехнічному фаянсу. Оскільки стилізація характеризується великою просторістю, то доречним буде поставити ванну з функцією джакузі і гідромасажу, пральна машина зі всіма можливими функціями та навіть плазмовий теливізор. Також доречним буде повісити на стіни дзеркала.

Меблі і дзеркала

Інтер’єр ванної в стилі Лофт має мінімалістичний характер, тому тут не повинно бути багато меблів. Найчастіше тут використовують прозорі скляні шафи та полиці. Наявність великих дзеркал, виконаних в суворій геометрії, підкреслять мінімалістичність. Відбите від них світло додає більше об`єму та простору.

Дизайн інтер'єр, сантехніка, меблі, стиль лофт у ванній

Освітлення

Найчастіше для штучного освітлення використовують точкові невидимі світильники, або галогенові софіти.
Світильники розподіляються таким чином, щоб виділити конкретні зони кімнати, а саме над раковиною, над ванною, біля дзеркал. Але на першому місці для освітлення кімнати звичайно ж стоїть денне світло, яке утворюється за допомогою великих вікон.

Отже, стиль Лофт в ванній кімнаті може зробити її більш сучасною та просторою.

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.