Колір для ванної кімнати, його значення

Колір для ванної кімнати, його значення
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 547
Рейтинг: 4.5 / 2  

Перш ніж піти до магазину для закупки матеріалу і вислуховувати поради продавців, подумайте про те, чого хочете ви. Ванна – це не просто місце для гігієнічних процедур. Це особлива кімната, де можна розслабитись і відгородитись від світу, в якому рівень буденної метушні іноді просто зашкалює. Після прохолодного душу чи розслаблюючої ванни притуплюються тяжкі думки, і півмішка проблем як не було. Тому важливим є не тільки функціональність та практичність, а й чи не найважливішим показником є відчуття затишку та комфорту. За допомогою кольору можна створити настрій.

Фото невеликої красивої ванни

Теплі та холодні кольори

При виборі кольорової гамми варто пам’ятати, що всі кольори діляться на теплі та холодні.
До теплих кольорів відноситься червоний, оранжевий, жовтий і близькі спектром кольори.
А холодні кольори – це фіолетовий, блакитний, синій та зелений.

Найбільш поширеним поєднанням кольорів для цього приміщення є поєднання білого і блакитного, тобто відтінків, які асоціюються з водною стихією. А також синій колір розслабляє та заспокоює.

Доведено, що кімната, пофарбована в червоно-оранжевий колір, здається теплішою, ніж кімната, для оформлення якої використовувались варіації синього кольору.
Кантрі стиль в теплих тонах

Властивості кольорів

Напрочуд гарно виглядають бузкові, бежеві, кремові та персикові тони. Такі відтінки сповнені тепла, цвітучим весняним садом та запахом свіжозмеленої кави, що задають настрій для початку нового дня. Палітра з таких кольорів позитивно впливає на людину, знімає стрес, заспокоює нервову систему та позбавляє від тривоги.

Білий колір для ванної кімнати універсальний, та якщо ви не хочете почувати себе мов на прийомі у стоматолога (бо забагато білого кольору може викликати ефект медичної стерильності), то краще поєднати його з будь-яким іншим відтінком. В такому випадку він прекрасно пом’якшує яскраві кольори.

Фото дизайну ванни поєднаною з туалетом

Та якщо ваша душа бажає розкоші, неповторності та ексклюзивності, тоді ванна кімната в червоних тонах саме для вас. Не кожен може зважитись на такий крок. Така ванна говорить про індивідуальність та оригінальність її господаря.

Червоний колір для ванної – це не тільки оригінально і стильно, він піднімає настрій, стимулює центральну нервову систему, сприяє прискоренню ритму дихання та підвищенню артеріального тиску. Червоний колір для ванної – це дійсно сміливе рішення. От тільки якщо у вас маленька ванна, то не варто переборщувати з червоним кольором, оскільки цей колір візуально звужує кімнату. В такому випадку, щоб досягти бажаного ефекту можна поєднати його з деякими кольорами, наприклад, з білим, сірим, чорним, бежевим, срібним, золотим.

Ванна кімната в стилі хай-тек

Чорний колір для ванної кімнати краще обирати як другорядний, а не основний елемент кольорової палітри. Перестаравшись із використанням чорного кольору, можна створити ефект похмурого підземелля, а не райського куточка. Кращим рішенням буде поєднання чорного з білим, це елегантна класика, яка досі не втратила своєї актуальності.

За допомогою використання чорно-білої гамми можна візуально збільшити простір, в такому випадку варто взяти білий колір як основний, оскільки чорний колір в надмірній його кількості здатний зменшити відчуття простору. Чорно-біла ванна – вдале рішення в будь-якому випадку, головне витримати гармонію при комбінації цих кольорів.

Мрамор у східному інтер’єрі

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.