Стиль модерн для ванної кімнати

Стиль модерн для ванної кімнати
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 345
Рейтинг: 4.5 / 4  

По суті модерн можна вважати більше змішаним стилістичним напрямком, ніж самостійним. Модерн ділиться на два типи: конструктивний і декоративний.

  • Основою конструктивного модерну є простота та мінімальне використання предметів декору.
  • Декоративний модерн припускає вишукані орнаменти, форми а також претендує на розкіш та витонченість.

Освітлення

При виборі освітлення для ванної варто звернути увагу на різного роду підсвічування, що прекрасно підкреслить стиль. Та все ж таки основним елементом освітлення є просторі вікна. Іноді їх оформляють в одну суцільну стіну, що являється джерелом природнього освітлення.

Фото ванної кімнати в стилі модерн

У випадку, якщо не має можливості встановити великі вікна, можна досягнути бажаного ефекту за допомогою великого дзеркала. Світло від світильників потрібно направити на дзеркало, щоб воно відображало його. На поверхню дзеркала не повинно потрапляти пряме сонячне проміння, оскільки згодом воно може потускніти.

Великі плафони та вичурні бра будуть недоречними. Кращим вирішенням будуть декілька круглих софітів, інстальованих під стелю, тоді освітлення буде м’яким та ненастирним.

Меблі та сантехніка

Не варто робити акцент на великій кількості меблів, вся суть в тому, щоб звести її використання до мінімуму. Декілька лаконічних полиць, невелика шафа і, можливо, тумба під раковину, вона має бути функціональною та ергономічною. Меблі не обов’язково мають бути на підлозі, їх можна підвісити ніби пар в повітрі.

Фотографії раковини, крану та акрилової ванни

Легка, гарна та зручна сантехніка – ось що являється основним девізом цього напрямку.
Стосовно матеріалу для кріплень, змішувачів та кранів, то кращим вибором буде якісна сталь, нікель або подібні метали. Так само, як і для меблів, чудовим стилістичним вирішенням буде підвісна модифікація. Основною перевагою цього рішення є можливість приховати водопровідні комунікації. Головною ізюминкою стилю модерн залишається асиметрична ванна. Якщо площа приміщення не маленька, то чому б і не дозволити собі максимально допустимі габарити?

Оздоблювальні матеріали

Сучасні технологічні вологостійкі матеріали – ідеальний варіант для вашої ванни. Досить прийнятним є обробка ванни пластиком, що є економічним і доступним варіантом. Натяжна стеля та склошпалери для стін – функціональний та практичний вибір для тих, хто хоче, щоб оформлення при всій своїй простоті виглядало дорого і стильно.

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.