Ванна кімната з душовою кабіною

Ванна кімната з душовою кабіною
Категорії: Сантехніка
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 1760
Рейтинг: 4 / 4  

Для великої території зовсім не проблема поєднати обидва варіанти. З маленькою площею теж можна домовитись. Вдало підібраний дизайн ванної кімнати з душовою кабіною допоможе організувати місце для потрібних речей. Якщо місця малувато, в нагоді стануть кутові кабіни з розсувними дверцятами.

Дизайн ванної з душовою кабіною потребує ретельного розгляду, перегляньте всі варіанти, їх форму, розміри, функціональність.

Ванні кімнати фото

Ванна з душовою кабіною

Альтернативний варіант для тих, хто не хоче нічим поступатись, а параметри маленької ванни обмежують вибір. Ванна з душовою кабіною припускає оптимальне використання території. Це багатофункціональний та практичний варіант, який підійде для любого інтер’єру.

Кабіна захищена стінками, які не дозволяють розбризкуватись краплям води на предмети. Різноманітність форми, кольору та розмірів дає право обрати підходящий варіант навіть для маленької ванної кімнати. Для невеликого санвузла кращою буде кутова кабіна з асиметричною ванною.

Є такі типи:

  • Повноцінний гідробокс із розсувними дверцятами та дахом.
  • Закриті шторами кабіни з ванною.
  • Комбіновані.

Повноцінний гідробокс є найбільш функціональним. В такій моделі встановлюється турецька баня, обладнання для спа та гідромасажу.

Комбіновані в більшості випадків містять в собі контейнери для інгаляції. При простуді на ранній стадії проводять сеанс парової бані з арома маслами, щоб попередити розвиток запальних процесів, та зняти слабкість організму. Дехто вважає, що це не потрібна розкіш. Обравши саме таку модель, ви отримаєте багатофункціональну сантехнічну систему, яка має велике різноманіття можливостей.

ванні кімнати, дизайн, фото

Душова кімната

Дизайн ванної кімнати з душовою кабіною передбачає ряд різних факторів, які потрібно врахувати

  • Загальна площа.
  • Розміщення дверей.
  • Конфігурація труб.

Наявність великого простору дає більше можливості для втілення дизайнерської задумки. Та перш, ніш обрати щось конкретне, варто розглянути всі особливості представлених варіантів.

Не залежно від того, розсувні двері чи розкриваються, вільній простір біля душової кабіни має становити не менше ніж 75 см. Це той мінімум для людини, щоб роздягтись перед душем та спокійно закутатись в рушник. Розміщення сантехнічного обладнання має бути на відстані 30 см, інакше користуватись буде вкрай незручно. Відстань від дверей до душової кабіни – 15см.

Перевагами є:

  • Економія води.
  • Можливість розміщення в маленькій площі.
  • Легкий монтаж.
  • Багатофункціональність.

Найперше – це економія місця, що дає можливість звільнити терен для потрібних речей. Прийняття душу допускає використовування води в 5-ть раз менше порівняно із ванною. Установка потребує тільки підведення води, підключення до каналізації. Недостатком є необхідність час від часу відмивати всі стінки від мильного нальоту та потьоків.

інтерєр ванної кімнати

Душова кабіна без піддона

Велике приміщення дозволяє розмістити душову кабіну де завгодно. Наразі достатньої популярності набувають душові кабіни без піддона. З їх допомогою приміщення візуально збільшується, сам піддон в такому випадку викладається такою ж плиткою, що і підлога. Це свого роду модна новинка, яка прийшла до нас із Європи. Вона є втіленням лаконічності та практичності. При відсутності піддона монтаж краще довірити спеціалісту, щоб забезпечити якомога кращу герметизацію. Він встановлюється з нахилом в напрямку стоку води. Такий тип дуже зручний для дітей та старших людей, відсутність бортиків дозволяє заходити без зусиль.

Все для ванної кімнати

Кутова ванна з душовою кабіною

Така система має ряд переваг перед традиційними моделями. Головне, вона займає мало місця, що надає можливість розміщення сантехніки та вільний доступ до неї. Резервуар виконує дві функції – піддону та ванни.

Діагональне розміщення дає спроможність зручно вмоститись в ній навіть високій на зріст людині. Часто вони обладнані сидінням, щоб робити масаж ніг. Матеріалом для піддона є метал, акрил, кераміка. Додаткову роль відіграє фронтальна та бічна панель, підголів’я, горизонтальний гідромасаж.

Візуальне збільшення маленької ванни

Зорово розширити 2-х або 4-х метрову душову кімнату можна за допомого кахельної плитки. Що до кольору, не обирайте надто контрастний та темний, краще підійдуть світлі пательні тони. Яскраві барви краще розбавити, щоб вони були більше додатковими, ніж основними. Якщо є бажання оформити ванну кімнату в темних тонах, потурбуйтесь про наявність більш яскраво освітлення, настінного, стельового та навіть підлогового. Не надто крупний розмір плитки збільшує, а великий – краде обшир. Збільшує висоту вертикальний малюнок на кахлі.

Використання дзеркал – це теж хороший хід. Окрема стіна повністю дзеркальна, плюс глянцева натяжна стеля гарантує зорове розширення простору.

Ванні кімнати маленькі

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.