Особливості освітлення у ванній кімнаті

Особливості освітлення у ванній кімнаті
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 136
Рейтинг: 4 / 1  

Варіантів вибору освітлення є декілька, кожен може обра той який йому більше припаде до душі. Наразі ми розглянемо: стельове, підлогове та декоративне освітлення.

Ванна з дерева під старіну в стилі лофт

Стельове освітлення

По перше не менш важливу роль відіграє розмір даного приміщення. За допомогою одного світильника на стелі важко домогтись рівномірного освітлення по всій кімнаті. Та якщо приміщення є дуже маленьким та компактним, то освітлення одним світильником допустиме. Хоч все таки ділянки близькі до центру освітлення, висвічуватимуться краще ніж віддалені куточки. У випадку з більш просторішою ванною кімнатою такий варіант не пройде.

Для більшого приміщення рекомендується застосовувати декілька світильників. Використання багатопозиційних маленьких світильників, зазвичай з галогенними лампами виглядає досить гарно.
Стельове освітлення

Підлогове освітлення

Безперечно підлогове освітлення виглядає дуже оригінально. Такий варіант може виконувати роль, як основного так і декоративного освітлення. Малопотужні герметичні світильники, які використовують для садових доріжок чудово впишуться в загальну атмосферу.Плюсом таких світильників є те, що вони не бояться вологи, і вам не доведеться хвилюватись за безпеку. За допомогою різнобарвних лампочок можна створити незвичайний світло ефект, що надасть вашій ванні загадковості.

Підлогове освітлення, фото

Декоративне освітлення

Тут усе залежить від вашої фантазії, чи буде це середньовічна люстра чи зоряне небо із галогенних лампочок, обирати вам. Оскільки таке освітлення відіграє не тільки практичну а й декоративну функцію. Вибрані вами світильники мають гармонійно вписуватись в загальний стиль інтер’єру. При вимкненому і включеному стані світильники можуть виглядати по різному, зверніть особливу увагу і на цей факт.

Освітлення для ванної кімнати потрібно добре продумати. Якщо ви все таки вирішите покласти одну єдину лампочку, що самотньо висітиме десь на стелі, звісно то ваша справа, мороки менше, та задоволення ніякого. Та всім тим кому не байдуже і хочеться щоб освітлення у ванній кімнаті було не тільки безпечним, а ще естетичним та комфортним, читайте далі в наступній статті «Функціональне та естетичне освітлення ванної кімнати».

Декоративне освітлення

Корисно знати, для вашого ж подальшого здоров’я!

Думаю слід поговорити про безпеку, всім відомий факт, що у ванній кімнаті постійно підвищена вологість. Тож не варто допускати, щоб у вашій ванній стирчала оголена проводка. Це не тільки не естетично, це небезпечно для вашого життя, в даному випадку ці слова не порожні, оскільки вода являється чудовим провідником. Тому всі джерела освітлення мають бути герметичними, та знаходитись подалі від прямого потрапляння води.

Представимо собі: холодні краплі води потрапляють на розжарену лампу, і тут «бум» доля вашої лампи неминуча, вона вибухнула. Чим це закінчиться для вас, думаю розповідати зайво. Краще не пошкодуйте грошей, купіть спеціальні світильники для ванної кімнати, тим більше що на сьогоднішній час проблем із вибором таких світильників нема. О, і ще один нюанс, вся електрична мережа обов’язково заземлюється. Та якщо ви не електрик, краще зверніться до спеціаліста, щоб зберегти своє здоров'я.

стиль кантрі

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.