Функціональне та естетичне освітлення у ванній кімнаті

Функціональне та естетичне освітлення у ванній кімнаті
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 151
Рейтинг: 4 / 1  

Для того, щоб ваша ванна набула функціонального та естетичного вигляду, не шкодуйте власних сил, щоб створити в ній приємну та затишну атмосферу. Безумовно оформлення освітлення у ванній кімнаті – це тільки початок, та воно надає завершеності цілісному образу самої ванної кімнати.

Освітлення у ванній кімнаті

Функціональність

Світла у ванній кімнаті має бути багато. Денне світло – це найперспективніший варіант, якщо у вас є можливість встановити великі вікна, не вагайтесь. Велике вікно у ванній кімнаті стане джерелом природнього освітлення, таким чином ваша ванна стане не тільки світлою, а й сонячною. Вікно також є гарним доповненням дизайну кімнати. Якщо такої можливості немає, то не біда, в такому випадку можна визначити, які із світильників стануть декоративними, а які – другорядними.

Вікно у ванній, дизайн інтер'єр ванної

І звичайно ж в кожного у ванній присутнє дзеркало. З його допомогою можна домогтись більшого освітлення, якщо повішати його таким чином, щоб в ньому відбивалось світло світильників. Зазвичай світильники також розміщують по бокам дзеркала, щоб висвітлити його. Не потрібно робити світло надто яскравим, щоб не сліпило очі, краще, щоб освітлювалось саме дзеркало. Враховуючи те, що в кожного свій зріст, варто потурбуватись по те, щоб світильники регулювалися по куту нахилу.

Естетичність

Для створення особливої комфортної атмосфери потрібно, щоб освітлення уванній кімнаті було в міру яскравим, м’яким, теплим. Дизайн світильників залежить від обраного стилю, кольорового вирішення, а кількість світильників залежатиме від величини ванної кімнати. Наприклад, для класичного стилю характерними є ковані люстри, канделябри, підсвічники, та у випадку, якщо ви обрали японський стиль, таке стильове вирішення світильників буде недоречним.

Ковані льстри, підсвічники

Ванну використовують не лише для догляду за собою, а й для релаксації, щоб відпочити та зняти з себе втому. В такому випадку незайвим буде продумати, як організувати приглушене освітлення. Є варіанти ванн від виробника, де світильники вже вмонтовані в дно ванни. Таке освітлення виглядає ефектно. Якщо у вашій ванні знайдеться місце для підсвічників, не вагайтесь, таке освітлення надасть атмосфері романтичності.

Варіантів для вирішення освітлення може бути безліч, якою буде ваша ванна кімната, вирішувати вам. Поле для експериментів та фантазії велике. Обирайте те, що особисто вам до вподоби.

Лампа, світильники

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.