Вентиляція у ванній кімнаті

Вентиляція у ванній кімнаті
Категорії: Ремонт ванної
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 373
Рейтинг: 0 / 0  

Відвідуючи ванну кімнату не хочеться відчувати вологе затхле повітря. Підвищена вологість сприяє утворенню сирості, конденсата на стінах, стелі, дзеркалі, що з часом призведе до появи іржі на сантехніці та металевих трубах. Крім того, на поверхні стін може утворюватись грибок та пліснява, що погано впливають на здоров’я.Якісна вентиляція у ванній кімнаті позбавить від даних проблем і забезпечить свіжим і чистим повітрям вашу ванну кімнату.

 Вентиляція у ванній кімнаті

Вентиляція в такому приміщенні є дуже важливою. Часто вбудована вентиляційна система не досить потужна і не виконує свою основну функцію. Така проблема може виникнути через забруднення вентиляційних каналів. Через це повітря просто немає змоги потрапити в кімнату.

Щоб визначити, чи справно працює вбудована вентиляція у ванній кімнаті можна провести простий тест. Запаливши сірник, піднести його до вентиляційного отвору, якщо він погас або ж полум’я тягнеться до витяжки, то ваша система справна. В випадку, якщо сірник спокійно догорів і полум’я не коливалось, у вас проблема.

В такому разі, для того, щоб домогтись бажаного результату, можна встановити витяжний вентилятор. Завдяки чому ваша ванна кімната буде завжди сухою, та й ремонт збережеться на довший термін.

Штучна вентиляція

Обираючи вентилятор, зверніть увагу на такі фактори, як площа приміщення та кількість членів сім’ї.
Для економії електроенергії варто обирати обладнання, за допомогою якого можна регулювати потужність та повністю відключити у випадку, якщо кімнатою не користуватимуться довгий термін.
Ще один варіант, вентилятор з таймером, який буде працювати тільки визначений для нього термін. Обладнання, облаштоване додатковим датчиком вологи, є досить доречним для такого приміщення. Коли рівень пару та вологи перевищить норму, він вмикатиметься автоматично.

Вентилятори накладні та канальні

Додаткові вентилятори є двох типів: канальні та накладні.

  • Канальні безпосередньо вмонтовуються в середину повітроводу . Щоб менше чути шум від вентилятора краще встановлювати його якомога глибше від отвору.
  • Накладні використовуються переважно в маленьких ваннах і прикріплюються на стіні або стелі перед повітроводом.

Повітрепровід та природня вентиляція

Для того, щоб вентиляція здійснювалась справді якісно, крім самого вентилятора може знадобитись ще й установка повітрепровода для того, щоб з’єднати сам вентилятор із отвором для вводу повітря. Тоді вентиляція буде виконуватись справді якісно та надійно.

Є три види повітрепровода:

  1. Жорсткий
  2. Напівжорсткий
  3. Гнучкий

Напівжорсткий стане в нагоді, якщо канал потрібно прокласти на велику відстань не по прямій лінії. Жорсткий за якістю краще, ніж гнучкий і, звісно, прослужить довше, та коштує дорожче. І, безпосередньо, гнучкий – дешевий але ненадійний.

Також джерелом природньої вентиляції являється вікно та двері у ванній кімнаті. Велике вікно наповнює ванну свіжим повітрям та теплом сонячних променів. Одним плюсом є те, що вікно являється джерелом освітлення.

Отже, щоб не ризикувати здоров’ям та фінансами на частий ремонт, краще встановіть якісну вентиляцію, що прослужить довгий термін. Свіже та чисте повітря порадує кожного, хто відвідає вашу ванну кімнату.

Природня вентиляція, вікно, двері

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.