Ванна для інвалідів і літніх людей

Ванна для інвалідів і літніх людей
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 2440
Рейтинг: 4 / 5  

За часту більшість травм люди похилого віку отримують при відвідуванні ванної кімнати. Від того, як буде обладнана ванна кімната, залежить їхнє здоров’я. Слизька підлога та незручний килим – перша зона ризику, спіткнувшись об килим чи послизнувшись, можна зламати шийку стегна. А низький унітаз стає проблемою для суглобів і колін, для літньої людини складно сісти або встати. Для того, щоб зробити ванну кімнату зручним та безпечним місцем, варто її повністю переобладнати.

Відвідування ванної кімнати для людей похилого віку, з обмеженими можливостями та інвалідів є досить проблематичним. Іноді без сторонньої допомоги не обійтись. Та все ж для того, щоб відвідування ванної кімнати людьми з обмеженими можливостями стало зручним, розроблені спеціальні сидячі ванни, оснащені боковими дверцятами. Така ванна дозволяє самостійно приймати водні процедури. Самі дверцята герметично пристають до корпусу, а відкриваються тільки після повного витікання води.

Ванни для літніх людей є невисокими, сидячими, оснащені поручнями, сидіннями, а, іноді, і спеціальними підйомниками. Вбудована функція гідромасажу позитивно впливає на організм, знімає спазматичні болі, запобігає утворенню пролежнів, сприяє відновленню рухової активності.

Якщо не має можливості купити та встановити нову ванну для літніх людей, то можна придбати стільчик-насадку, який повертається в різні боки. Таким чином, не потрібно переступати через високий борт ванн, потрібно тільки повернути сидіння, сісти та повернути його назад в ванну, при цьому без сторонньої допомоги не обійтись, оскільки знадобиться підняти ноги, щоб помістити в ванну.

Ванна для інвалідів

Душова кабіна для літніх людей

Ще один варіант – це відкрита душова кабіна для інвалідів без піддона, вона являється зручним та практичним рішенням. Відсутність високих бортиків знижує ризик падіння, такі душові кабіни прості в експлуатації. Душова кабіна для літніх людей оснащується сидіннями, які регулюються по висоті, щоб можна було приймати душ сидячи. Перегородки із пластика підходять краще, ніж скляні із погляду безпеки.

Поручні та килимки

Для більш безпечного переміщення по ванній кімнаті встановлюються поручні та резинові коврики. Таке додаткове обладнання як поручні дуже важливе, вони встановлюються в душових кабінах, та біля санвузла. Завдяки поручням можна легко встати або сісти, вони виготовляються із метала та надійно прикріпляються, встановлюються під визначені потреби.

Резинові або силіконові килимки попереджують ризик падіння, оскільки на мокрій підлозі можна легко послизнутись.

Через те що, сучасні унітази досить низькі, то використовуються спеціальні насадки, які регулюються по висоті.

Душова кабіна без піддона, фото

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.