Як адаптувати дорослу ванну для дитини?

Як адаптувати дорослу ванну для дитини?
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 199
Рейтинг: 4.75 / 4  

Коли в сім’ї народжується дитина, то велике щастя. Батьки не можуть натішитися, своїм чадом, прикладаючи всіх зусиль для її блага. Поки дитина мала, батьки купають її в маленькій ванночці, спеціально купленій для малого карапузика. Та час спливає, і малюк підростає, він вже сам хоче чистити зубки та ходити до ванни, заявляючи своїм батькам, що він вже дорослий.

Фото шторки для дитячої кімнати

Звісно, якщо є можливість облаштувати ще одну ванну спеціально для дитини, обов’язково зробіть це. Таким чином, ви дасте дитині відчути себе більш дорослою, що, як стверджують психологи, дозволяє дитині стати рішучою та відповідальною.

А що робити, скажете ви, якщо такої можливості нема? Як бути в такому випадку? Для вас вихід теж є, причому він не потребує великих затрат, як фінансових, так і фізичних.

Найперше потрібно подбати про безпеку

Увага! Безпечне відвідування ванни дитиною потребує уваги в найменших деталях. По-перше, всі небезпечні миючі засоби потрібно заховати на якнанайдальшу полицю, щоб дитина ненароком нічого не проковтнула. Також предмети, такі як бритва, ножиці та інші, які також можуть становити небезпеку, зрозуміло теж відкласти подалі.

Ще один нюанс – це гострі кути. Якщо у вашій ванні є меблі з гострими кутами, то для того, щоб вберегти дитину від ушкоджень, накладають спеціальні гумові або пластикові накладки.

Зручність та комфорт

Оскільки ванна для дорослих, то дитина не зможе дотягнутись до умивальника чи до полички, на якій стоять необхідні їй речі. Для цього можна придбати спеціальні підніжки, при цьому вибирати потрібно правильно. Така підніжка має бути досить важкою, щоб дитина ненароком не перекинулась, а ще для додаткової безпеки під низ можна підкласти прогумований килимок, добре зафіксувавши його на підлозі.

Фото дитячого умивальника

Біля унітазу теж встановлюється підніжка, а на сам унітаз – спеціальна кришка із невеликим отвором. Тепер ваша дитина зможе відвідувати ванну самостійно та виконувати гігієнічні процедури без допомоги батьків. Оскільки ваша ванна оформлена по дорослому, то для додаткового комфорту дитини можна її трішечки прикрасити. Скажімо, виділити окрему поличку, на якій будуть розміщуватись резинові іграшки для купання, щоб цей процес викликав у дитини позитивні емоції. Окремі рушнички з малюнками улюблених героїв, дитячі миючі засоби, іграшки – все це дрібнички, які перетворять процес гігієнічних процедур на приємність, що не викликатиме в дитини негативних емоцій.

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.