Дизайн дитячої ванної кімнати, меблі, сантехніка

Дизайн дитячої ванної кімнати, меблі, сантехніка
Категорії: Ремонт ванної
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 434
Рейтинг: 4.67 / 3  

Яскравість кольорів та фактур є основною перевагою дитячої ванної. Інтерєр дитячої ванної кімнати повинен бути теплим та затишним. Та все ж основним правилом є помірність, адже барвистість не означає яскравість. Головною метою є концентрація уваги дитини на виконанні заданого завдання, а саме виконання гігієнічних процедур.

Приступаючи безпосередньо до оформлення ванної, раджу уникати шпалер та плиток, на яких зображені казкові герої. Адже як би нам того не хотілося, та наші діти швидко ростуть, і в підлітковому віці дитині вже не захочеться, щоб в її ванній зображувались герої мультиків. Тож всю свою увагу краще приділити аксесуарам, які згодом можна легко замінити. Погодьтесь, це буде набагато легше та менш затратно, ніж повністю міняти плитку.

Маленька ванна кімната фото

Стиль, індивідуальний підхід, яскраві ідеї

Отут вже можна проявити свою фантазію та творчість і краще залучити дитину до роботи по облаштуванню, питаючи її поради. Затишну атмосферу можна створити за допомогою сімейних світлин та портретів улюблених героїв чи звірів. Можна виділити поличку, на якій розміщуватимуться іграшки для купання або розмістити скарби, які були привезені із сімейних походів.

Фото дитячих меблів

Не бійтесь експериментувати з виразними декоративними елементами та кольорами. Творчий підхід важливий при облаштуванні ванної для вашої дитини. Дизайн дитячої кімнати має викликати тільки позитивні емоції.

Цікавим варіантом стане тематична ванна. Обираєте тему і навколо неї розгортаєте свою діяльність, це може бути морська тематика для хлопчика чи кімната принцеси для дівчинки. Дизайн інтер'єр ванної кімнати складається із такої ж сантехніки, як і звичайна ванна, або вона може бути в зменшеному вигляді, тим самим краще підлаштована під вік дитини. Така сантехніка (спеціально виготовлена для дітей) має цікавий дизайн оригінальні форми та колір.

Плитка для дитячої ванної кімнати

Безпека в першу чергу

Дитяча ванна кімната припускає, самостійне відвідування туалету. Тож потрібно потурбуватись про те, щоб не виникало ніякого ризику. Згадайте, як неприємно ненароком вдаритись об виступаючий край меблів, а що вже казати про дітей. Тому потрібно зробити все необхідне, щоб уникнути цього. Обираючи меблі для ванної кімнати, надавайте перевагу тим, які мають заокруглену форму країв. Та якщо все таки у ванній присутні меблі з більш гострими кутами, можна використати пластикові накладки.

Миючі засоби теж можуть представляти небезпеку, дитина може вилити на себе, або, ще гірше, проковтнути. Щоб уникнути небезпеки та вберегти дитину, необхідно всі небезпечні миючі засоби зберігати подалі. Краще за все в шафці, яка буде закриватися на ключ.

Ще один важливий момент – дверний замок. Установка замка, який буде відкриватися ззовні, щоб у дитини не було можливості закрити себе в приміщенні.

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.