Як вибрати унітаз

Як вибрати унітаз
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 242
Рейтинг: 4.5 / 2  

Унітаз – це найпотрібніша річ, без якої не обійтись кожному. Тому кожен задається питанням, як правильно вибрати унітаз? Щоб він був зручним та мав довгий термін служби, а також вписувався в дизайн ванної кімнати чи туалету.

Отже можна виділити деякі критерії, як вибирати унітаз.

  • Зручність – це необхідний критерій вибору унітазу, він повинен бути зручним.
  • Матеріал та конструкція – час від часу вам потрібно буде мити та чистити унітаз тому матеріал та конструкція відіграє в цьому значну роль.
  • Дизайн або зовнішній вигляд унітазу. Кожному хочется щоб в його домі був не тільки дизайнерський а і естетичний смак, тому зовнішній вигляд є важливим.
Встановлення унітаза

Тепер треба розібратися, який унітаз вибирати за формою та видом.
Отож, існують таки види:

Підлогові унітази – це классичні унітази, які вмонтовуються в підлогу.
Вони в свою чергу поділяються на:

  • Моноблочні – це коли бачок і чаша унітазу злиті воєдино, такі унітази найпоширеніші, бо вони довговічні і не підтікають.
  • Компактні – з віддаленим бачком. Такі унітази менш надійні, тому що труба, яка зв`язує бачок та чашу може протікати

Підвісні унітази – це унітази, які вмонтовуються в металеву раму, але перед цим рама вбудовується в стіну. Підвісні унітази не дуже зручні, але вони значно економлять місце в ванній кімнаті.

Матеріал

На сьогоднішній день унітази виробляють з найрізноманітніших матеріалів це – фарфор, сталь, чавун, пластик, фаянс і навіть золото. Звичайно ж майже кожен вибирає матеріал, який перевірений часом, і найбільшої популярності на ринку набули унітази вироблені з фарфору та фаянсу. В першу чергу, унітази з цих матеріалів легше миються та чистяться, а по-друге, не вбирають в себе неприємні запахи, а також, що неодмінно важливо, то це приємна ціна.

Унітази, фото

Бачки і механізм змиву

Щоб вибрати якісний унітаз, треба враховувати такий аспект, як механізм змиву. Можна вирізнити два види бачка: підвісні та низько розташовані.
Найчастіше використовують низько розташовані бачки, але у підвісних бачках є свої переваги. Змив чаші з такого бачка відбувається краще, тому що при змиванніі вода набирає вищу швидкість і може якісніше відмити унітаз. Якщо є потреба в економії води, то можна обрати унітаз, який має механізм, що контролює зливання води, він називається дворежимним змивом. На унітазі з таким механізмом змиву є дві кнопки. Одна призначена для більшої кількості води, а інша – для меншої.

Форма чаші унітазу

Обираючи унітаз, зверніть увагу на зручність чаші. Вирізняють такі види або форми чаш:

  • Тарільчасті – за формою вони нагадують тарілку, зручні, оскільки не допускають попадання крапель води на людину, але при змиві вода розбризкується навколо унітазу.
  • Козирькові – вони вважаються найзручнішими, тому що мають форму платформи. Така конструкція розроблена, щоб запобігти потраплянню бризок води.
  • Воронкоподібні – вони запобігають розбризкування води при змиванні.
Навісні унітази

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.