Оформлення ванної в японському стилі

Оформлення ванної в японському стилі
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 145
Рейтинг: 4.67 / 3  

Японський стиль – це поєднання протилежностей, а також простота, гармонічність та мінімалізм. Лаконічність, витончена строгість та використання натуральних матеріалів надають японському стилю популярності. Його основою є вода та рослинність. Ванна в Японії призначена тільки для купання, тому основною умовою є знаходження унітаза в іншому приміщенні.

Кольорове вирішення

При створенні композиції любий елемент дизайну має значення. Для того, щоб створити гармонію та рівновагу у ванній кімнаті, використовують спокійні тони. Молочний, коричневий,бежевий, пісочний, також можна внести елементи зеленого та червоного, оскільки вся ванна не може бути вирішена в одному кольорі.

Кімната в японськом стилі з великив басейном та вікном

Оформлення стін та підлоги

Керамічна плитка для ванної кімнати, най практичніше вирішення для вологого приміщення. На сьогоднішній день є величезний асортимент вибору плитки, що робить оформлення стін та підлоги ще простішим. Деякі фірми пропонують вже готові колекції з кольоровим вирішенням, що імітує, наприклад, ефект рисового паперу. Окрім плитки пропонують ще й великий асортимент декоративного каменю, бордюри, панно з різноманітними малюнками, яким можна спокійно прикрасити стіну, і цього буде достатньо для основного акценту.

Стелі, стіни та підлога в японському стилі

Меблі та освітлення

Для того, щоб підкреслити лаконічність дизайну, потрібно правильно підібрати освітлення. М’яке розсіяне світло від світильників у формі сфери чи прямокутника підкреслить обраний стиль.

Бассейн та стелі в стилі японії

Обираючи меблі, потрібно не забувати про те, що в японському дизайні недоречно, щоб речі та туалетні приналежності були на виду, меблі закритого типу – прекрасне вирішення проблеми.

Для японського стилю характерним є також розподіл приміщення на три секції:

  1. Зона для переодягання
  2. Секція для прийняття душу
  3. Місце для ванної

Розмежувати приміщення можна дерев’яними, бамбуковими, скляними чи пластиковими перегородками, на які можна нанести малюнок. Килимок для ванної, кошик для білизни, змішувачі, раковини і навіть гачки для рушників мають бути вірно підібраними, щоб кожна, навіть не значна деталь, зайняла своє місце.

Головне не перестарайтесь з аксесуарами, японський стиль – це простота і порядок.
Фото дерев’яної ванни

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.