Ванна в стилі арт-деко

Ванна в стилі арт-деко
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 196
Рейтинг: 4 / 2  

Арт-деко з`явився у 1920-х роках у Парижі як продовження Модерну, його ще називають «Великий стиль». На його створення впливали багато історичних періодів: неокласицизм, футуризм, кубізм. Це неодмінно вишуканий, гламурний, багатий стиль. Як же саме облаштувати дизайн ванної кімнати в цьому стилі?

Сама назва «Велиий стиль» говорить сама за себе. Тобто для його створення потребується перш за все багато простору, вишукані меблі, тканини, чимало денного світла, а також дзеркала.

арт-деко, інтерє'р ванної кімнати

Кольорове вирішення, сантехніка

Дизайн ванної кімнати в стилі арт-деко характеризується приглушеними, пастельними тонами, виконаними півматовою фарбою з драматичними акцентами а саме:

  • оливковий,
  • блакитний,
  • блідо-зелений,
  • відтінки сірого,
  • білий,
  • чорний.
Щоб підкреслити його вишуканість та гламурність, необхідно комбінувати матову та глянцеву плитку, світлі та темні елементи декору, також часто на стінах присутні орнаменти або своєрідні візерунки. Вважається, що в основу стилю арт-деко було покладено клавіші роялю, тобто чорні та білі кольори, або темні та світлі акценти, іх ретмічне чергування.

Сантехніка повинна гармоніювати з іншими деталями інтер`єру ванни, вона може бути як і дорогою, так і відносно дешевою. Вибираючи змішувачі, в основному зупиняються на нержавіючій сталі, бо при правельному освітленні цей матеріал виблискує та сяє, надаючи кімнаті блискучості. Якщо санвузел змішаний, то потрібно, щоб умивальник, раковина та унітаз гармоніювали між собою кольором та формою. У стилі арт-деко буде доречна ванна з п`єдесталом.

Оформлення ванної, колір, сантехніка

Меблі та аксесуари, освітлення, дзеркала

В цьому стилі вони можуть бути найрізноманітніші. Шафи з здеркалами, крісла, стільці, плазмові телевізори, люстри, торшери, штори, картини, туалетні столики і т. д. Якщо простір вашої ванної кімнати необмежений, то в ній можуть бути вази і навіть скульптури, але, не слід забувати, що меблів та аксесуарів не має бути багато. Щоб витримати стиль, кімната повинна бути не захащенна, а простора. Аксесуари повинні привертати увагу та підкреслювати данний стиль.

Оскільки ми говоримо про арт-деко, стиль який має розкіш, то для нього характерно багацько світла та сяйва. В першу чергу освітленням ванної кімнати є великі вікна, через які поступає денне світло, а потім вже штучне освітлення. Більшого освітлення ви можете здобути за допомогою точкових світильників, які вмонтовують в підвісну стелю, можна повісити розкішну велику люстру, яка, в свою чергу, підкреслить стиль. А також вішають настінні бра, які підходять по стилю.

Важливу роль в освітленні відіграють дзеркала. Вони додають кімнаті блиску та сяйва, а також підкреслюють багатство інтер`єру ванни. Дзеркала в стилі арт-деко повинні бути великими та із суворою геометричною формою, іноді навіть можуть займати всю стіну. Також дзеркала в цьому стилі часто обрамляють окантовками та рамами з візерунками.

Цікаво
Отже арт-деко – це стиль, який потребує витриманності і в той же час повинен бути гламурним, багатим і сяючим. Можна навіть використовуючи недорогі матеріали досягти відмінних результатів.
Дизайн ванних кімнат

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.