Меблі для ванної кімнати

Меблі для ванної кімнати
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 1180
Рейтинг: 4.5 / 2  

Незалежно від того, якою є ваша ванна кімната маленькою чи досить просторою, навряд чи ви обійдетесь тільки раковиною та унітазом. Меблі для ванної все одно потрібні, на сам перед це зручно бо є можливість зберігати важливі речі по близу. Про те яким вимогам мають відповідати меблі для ванної, то вже інше питання.

Типовий набір меблів, як мінімум, припускає наявність тумби для ванної кімнати, в якій можна тримати аксесуари, засоби особистої гігієни та інші потрібні речі. Вибрати меблі в кімнату не так вже й просто. Різноманіття широкого асортименту колекцій від різних виробників змушує добре подумати.

Меблі у ванну кімнату, фото

Різновид меблів

Існує стандартний асортимент меблів у ванну кімнату, до якого входить:

  • тумба під раковину,
  • дзеркало,
  • корзина для білизни,
  • пенали та шафки.

Тумба під умивальник виконує одразу декілька функцій: підтримує раковину, приховує сифон, має полички. Комод, пенал та звичайна тумба також чудово підходять. Кращим варіантом є меблі на ніжках, оскільки вона набагато практичніше. По-перше, підлогу легше прибирати, по-друге, під нею не буде утворюватись сирість. Таким чином, ви захистите її, оскільки підлога у ванній часто буде вологою.

Тумба під умивальник

Ще одна група – це різноманітні підвісні предмети. Це можуть бути звичні полички або шафки. Використання таких меблів досить зручне, бо вони розташовуються на рівні очей. Мінусом може бути те, що при встановленні потрібно буде продірявити стіну для встановлення кріплення.

Дзеркальні шафки можна особо відмітити, тому що вони об’єднують дзеркало та шафу. Це комфортно, оскільки можна зберігати най необхідніші речі під рукою. Та все ж мінус є – розмір дзеркала обмежений габаритами шафи.

Дверцята меблів теж заслуговують окремого обговорення. Від них залежить зручність користування тумбою та скільки простору необхідно, щоб його відкрити. Звичайні розпашні дверцята є найпопулярнішими. Вони потребують більше місця, але недорогі та зручні у використанні. Ще один варіант – це зсувні дверцята. Вони вигідні в тому плані, що не потребують ні сантиметру зайвого простору. Висувні ящики також займають достойне місце, особливо, якщо вони вбудовані в тумбу.

Дизайн ванної

Меблі для ванних кімнат мають підпорядковуватись таким основним критеріям:

  • Функціональність моделей.
  • Надавати перевагу якісній сертифікованій фурнітурі, що гарантує зносостійкість продукції.
  • Матеріал має бути захищеним від постійного впливу вологи та перепадів температури.
  • Меблі мають створювати гармонійний ансамбль, доповнюючи одні одних.
  • Внутрішній простір ванни не повинен перевантажуватись великою кількістю меблів.

На що потрібно звертати увагу обираючи меблі для ванних кімнат?

Не зважаючи на те, що кожен виробник в один голос заявляє, що його продукція якісна, експлуатаційні характеристики досить часто не відповідають дійсності. Тому вам самим потрібно мати знання, щоб визначити їх якість.

Зверніть увагу на раковину, перевірте її на наявність тріщин та сколів. Якщо ви нічого не помітили, можна перевірити на слух легенько вдаривши по ній металевим предметом, якщо чутно приємний дзвін, то все гаразд, глухий звук свідчить про присутність тріщин.

Обираючи меблі у ванну кімнату, приділіть увагу фурнітурі. Привабливість зовнішнього вигляду багато в чому залежить саме від неї. Фурнітура формує стиль. При покупці новенькі меблі виглядають чаруюче, та через недовгий термін експлуатації облізле покриття на ручках чи петлях зовсім не радує. Тому ретельно продумайте все наперед, якщо це можливо. Металеві або хромовані деталі являються більш практичними. Краще обирати ті, які на довгий час будуть зберігати товарний вигляд.
Меблі шафи

Найважливіше, це, звісно, матеріал, з якого виготовляються самі меблі, конструкція механізмів, дизайн, фірма виробника і внутрішнє та зовнішнє покриття. Можна обрати гарнітур або створити комплект по одинці.

Гарнітур – це гармонійне поєднання всіх меблів за кольоровим вирішенням, дизайном та матеріалом. Плюс, обираючи гарнітур, ви не витратите багато часу, оскільки вся конструкція є вже продуманою. Комплект по одинці потрібно підбирати зі смаком так, щоб картина була цілісною, щоб кожна окрема деталь хоч приблизно підходила одна до одної. Плюсом є те, що ви маєте змогу індивідуально підібрати їх під параметри вашого приміщення, хоч побігати доведеться чимало.

Інформація
Найкращим рышенням буде обрати меблі для ванної, які призначені для цього приміщення, оскільки вони мають спеціальний захист від неблаготворного впливу середовища.
Дизайн ванних кімнат

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.