Догляд та ремонт пральної машини своїми руками

Догляд та ремонт пральної машини своїми руками
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 372
Рейтинг: 5 / 1  

Пральна машина є найнеобхіднішою побутовою технікою для нашого будинку, тому нам всім хочеться, щоб вона прослужила як можно більше. Звичайно ж, тривалість служби залежить від якості виробництва машини. Але не варто забувати, що багато залежить і від вас, чи добре ви за нею доглядаєте, а також важливий своєчасний ремонт пральної машини. Отже, розглянемо, як правильно доглядати за своєю домашньою помічницею.

Ремонт пральної машини

Інструкції по використанню

Спочатку треба вивчити інструкцію до пральної машини та правила експлуатації пральної машини, вони майже до кожної машини будуть однакові :

  • Не прати стару й рванну білизну та занадто забруднені речі.
  • Переконатися у правильності її підключення до електропостачання та санвузлів.
  • Після завершення прання відключати від живлення та перекривати кран.
  • Перерва між пранням повинна бути не менш, ніж 2 години.

Правила догляду

Також потрібно слідувати декільком правилам по догляду за пральною машиною. Розглянемо ці правила:

  1. Зовнішній догляд. Завжди слідкуйте за зовнішнім станом машинки. За допомогою м`якої губки видаляйте пил, який накопичується на корпусі, залишки порошку. Також слід приділити увагу гумовим частинам, їх краще витирати та чистити змоченою ганчіркою, можна з милом. Але ніколи не можна використовувати миючих засобів, бо вони можуть пошкодити гуму.
  2. Пральна машина
  3. Регулярно очищуйте розподільник миючих засобів, щоб при пранні порошок вільно поступав до білизни. Його треба вийняти з машини та промити теплою водою, а для ретельнішої чистки використовуйте стару зубну щітку, вона допоможе вичистити бруд у важкодоступних місцях.
  4. Догляд за насосом. Бажано раз на місяць проводити чистку насосу, знявши передню нижню панель та відкрутивши кришку. Як правило туди можуть потрапити дрібні предмети (гудзики, нитки, волосся, монети, папір і т.д). Для запобігання цього ретельно перевіряйте кишені перед пранням.
  5. Догляд за люком та барабаном. Ніколи не перевантажуйте пральну машину зайвими кілограмами, бо при віджимі барабан починає розхитуватися і це призводить до поломок. Після прання відкривайте люк, щоб не утворювались неприємні запахи.
  6. Шланги.Завжди перевіряйте водонагрівний та зливний шланги, це одна з найпоширеніших поломок пральних машин. Тому необхідно вчасно виявити проблему і замінити шланг, щоб уникнути витікання води.
  7. Вода. Якщо є можливість, встановіть фільтр на воду, яка буде надходити до пральної машинки для запобігання накипу.
  8. Потрібно припиняти прання, якщо ви помітили збої в електропостачанні або перепади напору води. В кожній машині є кнопка «пауза» або «відсрочка часу», якою ви можете припинити прання. Після урегулювання збоїв можно спокійно продовжувати далі.
  9. Чистка машини. Накип є дуже частою причиною поломки пральних машин. Тому при пранні спеціалісти радять застосовувати пральні порошки з захистом для машини. А також один раз на рік необхідно проводити внутрішню чистку. Для цього потрібно засипати в розподільник порошок і відбілювач і без білизни запустити прання при найвишій температурі. Ця процедура позбавить барабан від накипу і очистить фільтр від бруду.
Щоб прання було приємним і легким, необхідно дослухатися до порад спеціалістів та виробників пральних машин, а також ретельно вивчати інструкцію по експлуатації.
Інструкція до пральної машини

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.