Як обрати сушку для рушників?

Як обрати сушку для рушників?
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 2174
Рейтинг: 4 / 1  

Сушка для рушників давно перестала виконувати тільки функцію сушіння рушників чи білизни. Тепер це повноцінний предмет інтер’єру, обов’язковий для кожної ванної кімнати. Така сушка має різний дизайн, форму та матеріал.

Додаткові функції! Понижує вологість повітря у ванній, позбавляє проблем із сирістю і, як наслідок, запобігає виникненню грибка та плісняви.
Дизайн інтер’єр ванної

З поміж усіх виділяють три основні види рушникосушок:

  1. Електричний.
  2. Водяний.
  3. Комбінований.

Розглянемо принцип дії кожного із них по порядку.

Електричні

Електричні є більш сучасними та мають різновид дизайну. Вони прості при установці і можуть кріпитись в любому місці ванної кімнати. При потребі його можна встановити навіть в кухні. Все що потрібно – це безперебійна подача енергії. За принципом дії схожий з обігрівачем. Великим плюсом являється те, що при встановленні термостата регулюється рівень тепловіддачі. При потребі ви з легкістю можете змінити температуру. Якщо ви не хочете залежати від наявності гарячої води в трубах, тоді цей варіант для вас. Єдиний мінус – рахунок за електрику.

Рушникосушки

Водяні

Водяні являються найпоширенішими, оскільки відомі нам давно. Така сушка для рушників представлена у вигляді довгої вигнутої труби. Кріпиться безпосередньо на стіні ванної кімнати. Підключається до системи водопостачання напряму. Гаряча вода нагріває трубу, віддаючи тепло, та температура залежить тільки від наявності гарячої води в системі.

Мінусом являється те, що при підключені до центральної системи опалення її функціональність напряму залежить від роботи комунальних служб. Сушити можна тільки в опалювальний сезон. Варто відмітити, що водяна сушка нагрівається дуже повільно, і щоб прогрілося повітря у ванній, треба довго чекати.

Комбіновані

Найбільш сучасний та новітній пристрій. Комбіновані поєднують в собі позитивні якості водяних та електричних рушникосушок. При необхідності можуть служити в одному із двох режимів. Та не дивлячись на своїх попередників мають ряд своїх властивостей. В опалювальний сезон нагрівається від гарячої води із системи, при необхідності перетворюється на бойлер нагріваючи рідину вбудованим водонагрівачем (ТЕН).

Сушка для рушників

Розглянувши види та принцип дії, ми перейдемо до матеріалів

Основними матеріалами для рушникосушок є:

  • Латунь.
  • Нержавіюча сталь.
  • Чорна сталь.
  • Мідь.
  • Алюміній.

Як не крути, а самим надійним матеріалом вважається нержавіюча сталь. Зберігає рушникосушку від корозії, з успіхом справляється з агресивними солями, які присутні системі опалення. Витримує перепади тиску води, які можуть доходити до 10 атмосфер. Ззовні така сушка може бути пофарбована, хромована або полірована. Фарбована дешева, але втратить свій гарний зовнішній вигляд досить швидко. Хромована модель більш довговічна.

Пристрій із чорної сталі зовні нічим не відрізняється від нержавіючої. В середині покритий спеціальним захисним складом, щоб попередити виникнення корозії.

Високою тепловіддачею володіє мідь та латунь, та щодо тривалого терміну дії вони пасують перед нержавіючими. Його функціональність бажає кращого.

Інформація
Щодо різноманітності форм та дизайну, тут вибір широкий. Різновид моделей та форм росте з кожним днем. Наразі популярними є сушка для рушників у формі драбинки та поворотні моделі. Монтаж такого пристрою досить простий, кожен, хто знає, як працює дриль, впорається із цим завданням.
Диизайнерські рушникосушки, фото

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.