Ванна кімната у вінтажному стилі

Ванна кімната у вінтажному стилі
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 261
Рейтинг: 4.5 / 2  

Можна зустріти багато суджень з приводу вінтажного стилю. Одні вважають, що вінтаж – це теж саме, що і ретро, у інших думка, що це комбінування старовинного з сучасним, тобто продовження ретро стилю. Дебати тривають по-сьогодні. Оформлення ванних кімнат в стилі вінтаж – це використання сучасних матеріалів в гармонійній обробці, тут не потрібен гламур та блиск, гармонійність та легкість.

Дизайн ванної

Особливості вінтажного стилю

  • Простота, легкість і відсутність розкощі.
  • Відсутність яскравих і нав`язливих кольорів.
  • Одночасне застосування сучасних та старовинних деталей в інтер’єрі.
  • Відчуття легкого безладу.
Складний тим, що обовязково обдумується кожен предмет та елемент декору, потрібно поєднати старовинні та сучасні предмети, щоб це було гармонійно і красиво. Відтворення потребує чималих затрат. Тому що таке оформлення ванних кімнат включає предмети старовини, а зараз їх важко дістати.

Кольорова гамма. Оскільки вінтаж уособлює легкість, то кольорова гамма робиться відповідною. Тони використовуються не яскраві, а блідих відтінків, також це можуть будти пастельні відтінки (білий, блідий оливковий, блідий блакитний, рожевий, зелений, фіолетовий і т.д). Стеля, побілена побілкою з грубою текстурою, щоб було видно сліди від малярської кисті. Підлогу роблять дерев`янною з потертостями, як і в ретро-стилі. Хоча в такому дизайні ванни наявний легкий безлад, вона має бути ідеально чистою.

Сантехніка підбирається згідно до кольорової гами. Краще за все – металеві та білі кольори, може бути бронза або поєднання бронзового та білого. Ванна ставиться немаленька, біла, можливі візерунчаті ніжки. До ванної кімнати іноді встановлюють душову кабіну, вона повинна витримувати вінтажну стилістику.

Сантехніка в стилі вінтаж

Меблі та аксесуари для ванних кімнат

Такий стиль відкриває двері до творчості та вашої фантазії. Можна як придбати речі, так і зробити щось своїми руками. Що стосується старовинних речей, то зараз іх не легко знайти і коштують вони немало, тому можна зробити їх власноруч чи елементарно пофарбувати вазу, полицю, підставку білою фарбою, з імітацією старіння, тим самим відтворюючи вінтажний стиль.

Інформація
Доповнити стиль ви зможете за допомогою ретро меблів у ванну кімнату та шпалер з квітковим візерунком. Дуже красиво буде виглядати квітковий орнамент на шпалерах та елементах декору. Треба запам`ятати, що стиль вінтаж завжди підкреслять деталі, зроблені з дерева, або в`язані серветки, пледи та накидки.

Освітлення. Для створення атмосфери вінтаж воно відіграє не останню роль. Тут не потрібно чимало сяючого та яскравого світла. Для цього підійде приглушене світло, його можна створити за допомогою свічок на стилістичних підсвічниках, торшеру, або бра на стінах.

Отже можна сказати, що вінтажний стиль у ванній кімнаті чимось схожий на ретро і навіть в окремих деталях дублює його. Але переваги насправді очевидні. Якщо в ретро стилі все повинно бути витриманним в старовинних часах, то вінтажний стиль більш сміливий для реалізації дизайнерських задумів. Цей стиль спрямований на поєднанні меблів та деталей старовини і сьогодення.

Стиль вінтаж в інтер'єрі ванної

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.