Яку ванну обрати: акрилову, сталеву чи чавунну?

Яку ванну обрати: акрилову, сталеву чи чавунну?
Категорії: Сантехніка
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 150
Рейтинг: 0 / 0  

На сьогоднішній день існує широкий асортимент вибору ванн. Ванна являється невід’ємним атрибутом цивілізації. При її виборі звертають увагу не тільки на естетичні, а й на функціональні властивості. Ванни поділяються за матеріалом, формою, стилем та за функціональним призначенням. Коли ви завітаєте до магазину, вам доведеться обирати між акриловою, сталевою та чавунною ванною. Щоб знати, яку краще обрати, розглянемо їх по черзі.

Сталева ванна

Сталева ванна має як свої преваги, так і недоліки. З усіх ванн вона найдешевша і, на відміну від чавунних, набагато легша. За рахунок емалевого покриття її можна сплутати з чавунною, та це легко вияснити, оскільки товщина стінок сталевої ванни становить менше 1 мм., вага 20 кг, що суттєво відрізняється від важкої чавунної ванни. Також сталева ванна не довго тримає тепло і при набиранні води створює дзвінкий шум. Цей недолік можна вирішити за допомогою монтажної піни, заливши її на зовнішню поверхню ванни.

Сталева ванна,фото

Акрилова ванна

Акрилові ванни набувають широкої популярності, не дивлячись на те, що на ринку вони з’явились 10-12 років назад. Акрилові ванни відкривають широкі можливості для надання їм різноманітних форм. Доглядати за такою ванною досить легко, варто тільки протерти її м’якою ганчіркою з милом чи рідким миючим засобом, що не містить розріджувачі та спирт. Не дивлячись на те, що така ванна досить легка, вона є достатньо міцною.

Акрилова ванна добре тримає тепло навіть у порівнянні із чавунною, стійка до стирання. У випадку появи дефектів легко реставрується наливним акрилом.
Акрилова ванна, наливний акрил

Чавунна ванна

Перевагою чавунної ванни є висока теплоємність, міцність та довговічність.Обираючи таку ванну обов’язково зверніть увагу на те, щоб на ній не було ніяких тріщин чи подряпин, оскільки відновити емаль буде досить проблематичним. Різноманітністю форм вона уступає акриловим. За допомогою чавунного матеріалу складно надати якоїсь іншої форми, тому стандартна чавунна ванна має форму прямокутника. З часом така ванна втрачає свій блиск та первісний колір.

Чавунна ванна

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.