Акрилова ванна плюси і мінуси

Акрилова ванна плюси і мінуси
Категорії: Ремонт ванної
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 262
Рейтинг: 4.75 / 4  

Акрилові ванни не так давно з’явились на сучасному ринку. На ряду зі сталевою та чавунною, акрилові ванни займають лідируючу позицію. Думок з цього приводу є чимало, всі вони різняться між собою. Для того, щоб прийняти рішення за чи проти, потрібно детально вникнути в суть справи. Для початку вияснити, що ж насправді представляє із себе така ванна.

Кутова ванна

Акрилова ванна, загальні відомості

Технологія виготовлення ванн із синтетичного матеріалу прийшла до нас із країн Європи. Цей товар користується не аби яким попитом, якість продукції не викликає сумнівів.

Для виготовлення такої ванни використовують спеціальну полімерну речовину, акрил. Акрил піддається плавленню під високою температурою. Пластичність матеріалу дозволяє надавати йому різноманітної форми, розміру та об’єму. Після надання форми, залишають остивати, щоб перейти до наступного етапу – надання міцності.

Сам по собі акрил – матеріал не міцний, він може не витримати вагу людини. Через його пластичність він може прогнутися або дати тріщину. Саме тому використовують армування, щоб посилити полімерний корпус. Для цього наноситься металева сітка, скловолокно та епоксидна смола.
Чим більше шарів тим міцніший та якісніший продукт.

Наразі є дві технології виготовлення акрилових ванн:

  • Литі.
  • Екструдовані.
Асиметрична ванна, фото

Достоїнства акрилової ванни

Серед основних її плюсів можна виділити:

  • Дуже добре зберігають тепло, вода залишається теплою на довший час.
  • Легко миються, не вередливі при догляді, достатньо мильного розчину.
  • Міцні, їм не страшні пошкодження. Звісно, не забувайте про якість від підробки.
  • Невелика вага, не складе проблем при перенесенні.
  • Велике різноманіття форм та розмірів.
  • Не втрачає колір, має широкий вибір відтінків, барвник додається на стадії виготовлення в полімер, колір з часом не потьмяніє і не зблякне.
Гідромасажні ванни

Недоліки

До цієї категорії можна віднести хіба що високу ціну, високоякісна акрилова ванна має і відповідну цінову категорію. Також є ризик придбати не якісну акрилову ванну, оскільки визначити на око якість та оригінальність непросто. Якщо вже через декілька місяців така ванна втратить свій блиск та колір, вас обвели круг пальця.

Альтернативне рішення
Для тих, хто не може дозволити собі новеньку акрилову ванну, а стара вже нікуди не годиться, є практична заміна. Наливний акрил використовується безпосередньо для реставрації ванн. По ціні це набагато дешевше, плюс вам не доведеться викидати стару чавунну чи сталеву ванну. У вас є новенька акрилова ванна за три години з міцною основою. Ви можете скористуватись послугою майстра, або замовити матеріал та виконати реставрацію ванни своїми руками.
Реставрація ванн

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.