Тепла підлога для ванної кімнати

Тепла підлога для ванної кімнати
Категорії: Водопровід
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 304
Рейтинг: 0 / 0  

Тепла підлога для ванної кімнати – це досить практичне та функціональне рішення. Тільки уявіть собі, після приємного теплого душу ви ступаєте на теплу підігріту підлогу, відчуття і справді приємне. Ще досить недавно такий варіант опалення ванної кімнати вважався елітним засобом обігріву. Зараз – це доступний і дієвий спосіб для обігріву ванної кімнати, що не вимагає захмарних витрат.

Зазвичай в якості оздоблювального матеріалу для підлоги у ванній обирають плитку, тому саме тут тепла підлога є якраз доречною. Мало кому приємно ступати босими ногами на мокру холодну підлогу.

Є два основних види підлогового опалення:

  1. Водяний
  2. Електричний
Наливна підлога своїми руками

Водяна тепла підлога у ванній під плитку

Нагрівання підлоги відбувається за рахунок гарячої рідини, яка надходить з центральної системи опалення. Найперше, про що потрібно потурбуватись – це встановлення спеціального насоса, який буде циркулювати рідину по встановленій системі. В такому разі підлога буде добре прогріватись, і не залишиться погано прогрітих ділянок.

Тепла підлога може бути встановлена не тільки під плитку, а й під будь-який інший вид підлогового покриття.

Вбудована система додаткового опалення представляє собою полімерні труби, через які проходить гаряча рідина, що і являється джерелом тепла. Як правило стяжка з водяною підлогою піднімає її на 8-10 см. Для когось це може бути не зовсім зручно, та, на противагу цьому недоліку, водяна підлога є економнішою ніж електрична.

Монтаж, установка

Електрична тепла підлога

Така підлога нагрівається за рахунок електрокабеля, що знаходиться під плиткою. Електрична підлога є простою у використанні, досить тільки вкласти вилку в розетку. Це зручно і комфортно, мінусом є тільки чималенький рахунок за електрику. Та, на відміну від водяної підлоги, така конструкція встановлюється досить просто.

Електрична підлога поділяється на три підвиди:

  1. Нагрівальні мати
  2. Кабельна тепла підлога
  3. Плівкова тепла підлога

Отже, під плитку встановлюють електричні кабелі, які нагріваються від електромережі, що під'єднується до терморегулятора. Підлогу попередньо вирівнюють за допомогою стяжки, наступний крок – укладання термоізоляції, і тільки тепер можна вкладати готові нагрівальні мати або електричний кабель. І вже поверх електричної системи кладеться підлогове покриття.

Електрична  підлога, фото

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.