Наливна підлога у ванній кімнаті

Наливна підлога у ванній кімнаті
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 625
Рейтинг: 5 / 2  

Якщо ви вирішили зробити ремонт ванної кімнати і не можете вибрати покриття на підлогу, зверніть увагу на полімерні підлоги. Це не традиційне покриття на підлогу, його не настилають а наливають. Полімерні підлоги мають високу якість при експлуатації, тепер можна не боятись ніяких пошкоджень, оскільки вони досить міцні.

Наливна підлога виглядає приголомшливо, її гладенька поверхня віддзеркалює блиск. На дотик вона як гладенька плитка, тільки без швів. Дизайн підлоги здатний оживити любе приміщення. Особливо популярною є така підлога у ванній кімнаті.
3д підлога

Головні переваги та особливості

Для ванної кімнати цей вид покриття підходить якнайкращим чином. Можна навіть сказати, що наливна підлога – це ідеальне рішення і ось чому:

  • Добре переносить перепади температури та підвищену вологість.
  • Легко чиститься.
  • Не стирається, здатна прослужити дуже довго і не поміняти колір, має високі експлуатаційні характеристики.
  • Стійка до всіх хімічних миючих засобів.
  • Безшовна, наливається загальним масивом, що значною мірою полегшує догляд.
  • Екологічність.
  • Під таке покриття без проблем встановлюється система теплої підлоги.
  • Не проводить електричний струм.
  • Має гарний зовнішній вигляд, зображувати на такій підлозі можна все, що завгодно.

Вказані особливості беззаперечно роблять наливні підлоги популярними через їх довговічність. А також якість та естетичний зовнішній вигляд, що є немаловажливим фактором.

Підлога у ванній

Види та характеристика

Наливні підлоги діляться на два види:

  1. Полімерні
  2. Піскоцементні

Полімерні підлоги наливаються на вже підготовлену поверхню. До основного складу можуть добавляти різні фарби, блиски, щоб досягнути додаткового декоративного ефекту. Полімерні підлоги, в свою чергу, поділяються на епоксидні та поліуретанові, це залежить від типу полімерів.

Епоксидні широко застосовуються в жилих приміщеннях та громадських установ. Вони міцні та еластичні. Також застосовуються у складських приміщеннях, цехах, одним словом там де декоративні властивості відходить на другий план, а головним є функціональність.

Піскоцементні включають в себе полімерні добавки та застосовуються більше для вирівнювання поверхні, на яку буде вкладатись покриття. Таку суміш не можна назвати повноцінною наливною підлогою.

Технічні характеристики напряму залежать від якості та типу суміші. Роботу слід виконувати дуже ретельно. Спочатку поверхню у ванній потрібно вирівняти, потім – грунтувати та нанести зображення (якщо потрібно) і афішний етап – залити підлогу. Після нанесення полімеру потрібно рівномірно розприділити його по всій поверхні та залишити на визначений час до затвердіння.

Підлога, декоративний елемент

Отже, як ви вже переконались, наливна підлога у ванній являється не тільки практичним варіантом, а й повноцінним елементом декору.

Роблячи ремонт ванної кімнати не забувайте, що наливні покриття встановлюються надовго. Тому до вибору кольору чи малюнку потрібно приділити окрему увагу, оскільки виправлення займе багато зусиль та коштів.

Тим не менш, тим, кому до вподоби оригінальне оформлення, представлене велике різноманіття декоративної підлоги. Це може бути як зображення морського рифу, так і морське узбережжя. Одним словом, поле для творчої діяльності широке.

Покриття на підлогу

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.