Мозаїка для ванної кімнати

Мозаїка для ванної кімнати
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 439
Рейтинг: 4 / 1  

Мозаїка – це мистецтво, за допомогою якого можна створити неповторний дизайн ванної кімнати. Свій початок вона бере ще з давніх часів, де використовувалась для декорування палаців. Композиції створювались за допомогою різнокольорової керамічної плитки, каміння та з інших матеріалів.

Мозаїка для ванної кімнати має гарний зовнішній вигляд, чудово підходить для обробки стін та підлоги. Її чаруюча краса здатна оживити та надати вишуканості любому дизайну ванної. Цей матеріал досить невибагливий при догляді, та володіє всіма необхідними якостями, які потрібні для такого приміщення.

Мозаїка для ванної кімнати являється одним із найгарніших та дорогих оздоблювальних матеріалів. Щоб втілити в життя самі хитромудрі задумки для надання оригінальності, мозаїка випускається різних розмірів, кольору та форми.

Матеріал для її виготовлення є таких видів:

  • Скло
  • Кераміка
  • Камінь
Мозаїка для ванної кімнати, фото, дизайн

Вишуканість скляної мозаїки

Скляна мозаїка являється най кращим варіантом для оформлення дизайну ванної. Вона відрізняється міцністю та довговічністю, вода їй не страшна, стійка до механічних пошкоджень та перепадів температури. Для виготовлення скляної мозаїки використовується кварцевий пісок, із якого готується рідка маса, яка розливається по формам.

З її допомогою найлегше створити оригінальне панно, копії знаменитих картин. Підлога з неї не стирається, не втрачає своєї краси. Її химерні узори переливаються всіма гранями, притягуючи погляд. Можна створити античний дизайн, абстрактні або стильні малюнки, перенестись в іншу епоху чи, навпаки, створити супер-сучасний орнамент.

Для ванної кімнати рекомендують обирати мозаїку бежевих, бронзових, голубих тонів. Причому колір може бути як однотонним, так і переходити з одного тону в інший.

Ціна скляної мозаїки залежить від складності фактури і насиченості кольору.

Плитка мозаїка для ванної кімнати, ціна

Достоїнства керамічної плитки мозаїки

За часту керамічну мозаїку використовують як декоративний елемент, скомбінувавши окремі візерунки на стіні, підлозі та стелі. Композиція створюється з допомогою контрастних кольорів або за рахунок комбінації декількох відтінків, переходячи від більш світлого до темного. Такі композиції дуже точно передають форму та колір.
При творчому підході з допомогою керамічної мозаїки, створюється дійсно цікаве вирішення.

Використовуючи таку мозаїку для ванної кімнати потрібно уникати поверхонь, які будуть постійно контактувати з водою.

Укладка мозаїки у ванній

Мозаїка із каменю

Камінь – це матеріал, який даний нам самою природою, він самий популярний будівельний матеріал. Археологи підтвердили, що мозаїку із каменю використовували для прикрашання будинку ще в багатовіковій давнині. До сьогоднішнього часу така мозаїка не втрачає своєї актуальності.
Натуральний екологічний матеріал, славиться своєю довговічністю, який можна використовувати в різних умовах. Обираючи мозаїку із каменя, потрібно врахувати властивості різних порід.

Для того, щоб така мозаїка не вимагала додаткового догляду при експлуатації, вже готову викладену поверхню покривають спеціальним розчином, він захищає камінь від зовнішнього впливу.

Цікаво
Маленькі шматочки каменю в руках майстра перетворюються в шикарний декор, складні візерунки, детальні портрети.
Обробка ванни мозаїкою

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.