Причини виникнення неприємного запаху у ванній кімнаті

Причини виникнення неприємного запаху у ванній кімнаті
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 116
Рейтинг: 4 / 2  

Неприємний запах із каналізації – досить неприємна ситуація. Та перш, ніж ставати на стежку війни із смердючим запахом, потрібно виявити джерело проблеми, оскільки таких причин буває декілька. За часту через порушення роботи гідрозатвора, якщо він функціонує неправильно, виникнення неприємного запаху гарантовано.

Гідрозатвор являє собою спеціально викривлену ділянку труби,яка утворює свого роду водяний прошарок між каналізаційним стояком і зливом. За допомогою такого прошарку неприємний запах не просочується до вашої ванни.

Сифон, каналізаційний стояк,злив
Провисання гофрованої труби, неправильний монтаж сифона, некваліфікований монтаж або ж випаровування води із сифона, якщо ванною або раковиною давно не користувались, теж створює малоприємний аромат. Прочищаючи сифон хоча б раз на півроку, ви вирішите проблему неприємного запаху та засмічення сифона.

Несправна вентиляція, нечищені труби

Недостатня вентиляція приміщення теж може стати ще одною причиною несвіжого повітря у ванній кімнаті. В кожному приміщенні, в якому присутня каналізація чи водопровід, виникає підвищена вологість. Ванна весь час піддається впливу пару та перепадів температури, що, в свою чергу, призводить до високого рівня вологи. У випадку несправності вентиляції, запах каналізації з’явиться досить швидко.
Вологе середовище являється ідеальним місцем для розмноження мікробів та бактерій, які видають неприємний запах. А відсутність вентиляції призведе до "застою" повітря у ванній кімнаті.

Давно не чищені труби – це просто рай для цілих наростів цвілі, гнилі, продуктів розпаду і бурхливого різноманіття всіляких бактерій. Саме через такі оброслі труби, неприємний запах проникає до приміщення через зливний отвір. Тріщини в трубах можуть виникати не тільки в місцях стиків, вони утворюються через досить тривалий термін використання або ж фабричний брак. Тому, якщо видимих причин протікання не виявлено, варто ретельно провірити труби каналізації.

Каналізація, тріщини в трубах

Провисання гофрованої труби

За рахунок того, що труба з часом втрачає свою жорсткість, вода не залишається в зігнутому коліні труби, і, як наслідок, гідрозатвор перестає функціонувати. Фіксатори легко можуть виправити ситуацію, закріплюючи трубку в одному положенні.
Неправильний монтаж сифона створить проблему, що часто виникає в колбовому сифоні. За рахунок того, що патрубок не опускається як слід у воду, запах просочується між стінками сифона і прошарком води та потрапляє до приміщення. Щоб запобігти цьому, варто створити умови, при яких вода буде постійно затримувати поганий запах.

Інформація
Засмічення каналізації на сьогоднішній день досить легко виправити за допомогою сучасних засобів, які можна придбати в побутових магазинах. Причому можна використовувати як хімічні, так і механічні засоби для боротьби з неприємним запахом. Перш ніж братись за вирішення проблеми, проконсультуйтесь у фахівця для того, щоб вся виконана вами робота була проведена ефективно та не потребувала подальшого ремонту.
Засмічення каналізації, ремонт

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.