Преваги кахельної плитки для ванної кімнати

Преваги кахельної плитки для ванної кімнати
Теги матеріала:
Кількість переглядів: 219
Рейтинг: 4.5 / 2  

При виборі матеріалів для ванної кімнати потрібно враховувати, що для цього приміщення є характерним висока вологість. Тому обрані матеріали для обробки стін та підлоги мають відрізнятись високою вологостійкістю. Кахельна плитка є не тільки найоптимальнішим матеріалом, з її допомогою можна створити найрізноманітніші варіанти оформлення.

Плюси кахельної плитки

  • Довговічність
  • Доступна ціна
  • Легко чиститься
  • Низька електропровідність
  • Стійкість до зношування
  • Багатий вибір кольору та форми
Стіни, стеля, кафельна плитка

Перш ніж розпочати ремонт, зверніть увагу на різні стилі оформлення ванни плиткою. Нові ідеї стануть вам у пригоді. Величина ванної теж враховується, якщо вона маленька, то обирати потрібно плитку великих розмірів, так ви візуально збільшите простір, а стандартна плитка 20 на 30 (20*20) в даному випадку є найбільш програшним варіантом.

Кольорове вирішення теж має своє значення не тільки тому, що колір задає настрій, а й візуально може збільшувати або зменшувати простір. Світла плитка для ванної зробить приміщення більш просторим. Комбінація кольорів – вдале рішення, та не варто змішувати більше трьох відтінків, щоб кімната не стала надто строкатою і не різала очі.

Інформація
Унікальності стилю можна досягти за допомогою поєднання відтінків та фактури. Поєднайте плитку різних кольорів та розмірів і ви отримаєте неповторну мозаїку, притаманну тільки вашому дому.
Плитка для ванної, фото

Фотоплитка для обробки ванної

Керамічна плитка з нанесенням різноманітних зображень на сьогоднішній день є досить поширеною. На перший погляд фотоплитка може мало чим відрізнятись від керамічної, але технологія виготовлення та техніко-експлуатаційні характеристики суттєво відрізняються.

Використання фотоплитки для ванної кімнати дозволяє проявити фантазію та створити дійсно унікальний дизайн. Причому це може бути як один суцільний малюнок, так і однаковий малюнок на кожній плитці.

Є три способи виготовлення фото плитки:

  • УФ друк
  • Деколь
  • Сублімація
Деколь

Деколь

Цей метод є досить простим і водночас найбільш підходящим для ванної кімнати. Обирати малюнок можна який завгодно: природа, портрет, натюрморт, одним словом все, що вам до смаку. Не дивлячись на те, що така плитка має високу ціну, в свою чергу вона відрізняється стійкістю до механічних ушкоджень. Що робить її найкращим варіантом, так це здатність переносити перепади температури та стійкість до вологи і пари. А також високий термін експлуатації, до 50-ти років гарантії.

УФ друк

Плитку попередньо обробляють за допомогою праймера, що значно підвищує зчеплення. Після чого на поверхню плитки УФ чорнилами наноситься обраний малюнок. Такий метод створює чітке високоякісне зображення. Не дивлячись на те, що з її допомогою передається вся глибина обраного малюнку, її не рекомендується застосовувати при близькому контакті з водою.

Увага! При догляді за плиткою, виготовленою за методом УФ друк, не використовуються хімічні миючі засоби, оскільки вона може втратити свій естетичний зовнішній вигляд.

Сублімація

Невисока ціна характеризується невисокою стійкістю до механічних ушкоджень. Готова фото плитка має насичений яскравий колір зображення, та в деякій мірі все залежить від якості обраного вами малюнку. Метод сублімації також використовується для виготовлення сувенірної продукції. Цей метод виготовлення плитки є доступним, але гарантійний термін дається лише на 1 рік. Та й при догляді за нею потрібно зважати на те, що її можна легко пошкодити, такий матеріал не є особливо міцним.

Популярність фотоплитки визначається тим, що завдяки їй можна створити абсолютно неповторний стиль, характерний тільки для вас. Ви можете проявити себе, виділитися із числа інших унікальністю свого дизайну.

Дизайн інтер'єр ванної

Copyright © 2015 Всі права захищені ФОП Скирдин М.А.